Peć za ispitivanje zapaljivosti

Fire Resistance Testing Furnace

Iz razvojnih laboratorija SECO/WARWICKA proizašle su i laboratorijske peći za ispitivanje otpornosti raznih konstruktivnih elemenatai njihovo ponašanje u slučaju požara. Ispitivanje se vrši prema standardu EN 1363 ali i prema drugim relevantnim standardima i preporukama.

Tok zagrevanja je automatizovan ali se, prema potrebi, može i ručno kontrolisati a na raspolaganju je i vizuelni uvid u ponašanje testiranog uzorka za vreme testiranja. Programabilna kontrola procesa omogućuje brzu adaptaciju za različite testove. Obezbedjena je i puna vizuelizacija upravljanja procesom kao i registracija i arhiviranje parametara i toka procesa.

Peći se projektuju i proizvode pojedinačno, u raznim veličinama i oblikovane za ispitivanje delova konstrukcije u vertikalnom ili horizontalnom položaju ili i u jednom i u drugom. Ispitivati se mogu mnogi elementi, oni noseći i oni bez opterećenja, elementi instalacija, vrata i poklopci, delovi brodskih konstrukcija, arhivski sanduci, posude za zapaljive tečnosti…  Konstrukcija peći se uvek optimalno prilagodjava potrebama.